Testimon Korset Premium Beautiful

TESTIMONI PENGGUNA PREMIUM BEAUTIFUL
1.Pengakuan Saya Sendiri – Hamisah Alias ( 41 Tahun )
MASALAH DIHADAPI : BENTUK BADAN MEMBESAR , MIGRAIN , GASTRIK , SAKIT TULANG BELAKANG
hamisah
Seronok pakai PB selama 9 tahun
So, saya bermula kenal PB setelah saya mempunyai 3 orang anak.Masa tu umur lebih kurang 33 tahun.Saya memang x gemuk cuma yang paling merunsing dan kurang konfiden masalah bahagian perut.Suami dan Kawan2 pun ada cakap begitu.So saya memang rasa x selesa.Sampai ada kata saya ini ” mengandung lagi ke “
Selain itu, saya ada masalah migrain , gastrik , angin dalam badan , sakit tulang belakang.Pada bulan Dis 2004 seorang sahabat yang dah guna pb terlebih dahulu ( mempunyai anak 5 orang, bentuk badan mmg menggiurkan ) kenalkan PB dan yang bestnyer dia baru lepas bersalin( bentuk badan mmg cantik ).So sebab pikir harga PB memang TAK MAMPU  so masa  tu memang biar je….terus lupakan niat nak pakai PB
Tapi bulan 4 2005 , kawan tu datang lagi cerita kelebihan PB , so punya la rasa teruja dia cakap boleh pakai percuma… memang setuju habis…Saya pakai PB 2 minggu kurang selesa sikit sebab ni first time pakai dalam hidup( masalah tulang belakang rasa tindak balas , sakit ) so tanye kawan dia kate itu tindak balas PB nak betulkan sakit tulang belakang , rasa gatal kat bahagian perut dalam 2 minggu sebab toksid dalam badan dikeluarkan , memang kene banyak  minum air kosong.
Lepas 3 minggu dah x de masalah, sakit-sakit badan dah ok.Yang bestnyer , dah x de migrain …. dulu setiap minggu asyik kene migrain…Alhamdulillah dah guna PB memang x kene dah migrain…
Lagi satu dulu sakit gastrik so bila dh pakai PB ini memang dah x kene dah … happy sangat sebab lepas tu kira sangat selesa pakai PB.My husband pun tengok saya pun ada kelainan yang positif dengan PB
my family
Ceria bersama keluarga tersayang
So memang sejujur-jujurnya pakai PB ini memang rasa berbaloi dan sangat-sangat berpuas hati.Sebelum ini , duk fikir jugak buat ape nak habis duit beli PB  harga mahal macam membazir n saya juga yakin ramai kawan-kawan di luar sana juga rasa begitu  MAHAL  tapi setelah guna dan rasa PB memang serius untuk kesihatan dan kecantikan.So kuar RM 2000 tu memang  setanding dengan kualiti, kesan kebaikan yang kita boleh dapat bila pakai PB .
TESTIMONI 2
nur zakiah
Dari kiri : Nur Zakiah , Hamisah ( saya )
NUR ZAKIAH BT ABU BAKAR ( 25 TAHUN )
MASALAH DIHADAPAI : BUASIR , BERAT BADAN CEPAT NAIK
kenal melalui pamplet PB, so zakiah memang dah hadapi masalah buasir masa sekolah lagi.So lepas salin anak sulong keadaan buasir masuk ke stage 4 @ keadaan kritikal.Dr memang nasihatkan buat operation.
Selepas pakai PB , dalam 2 minggu dah kecut buasir… memang sangat happy dan bersyukur sangat.So saya kekal pakai PB , Alhamdulillah kembali pulih dan saya x perlu buat operation.
Lupa nak bagi tahu saya ini bekerja tentera NAVI , macam biasa berat badan merupakan satu masalah jugak bagi saya , ada test BMI kene maintain.Alhamdulillah pakai PB saya dapat kurangkan berat badan dan kekal dalam BMI stabil.Sekang dah hampir 6 tahun, saya masih pakai PB.Sangat berkesan membantu saya.
TESTIMONI 3
Me & Nurzilah
Me & Nurzilah
NORZILAH BERAM ( 30 TAHUN )
MASALAH DIHADAPI : ASMA SEJAK DARI KECIL
Saya pakai PB ini kesannya kekerapan kene asma semakin berkurang.Macam sebelum ini mudah sangat nak kene serangan asma.Tak tahan dengan cuaca , habuk , makanan , dan minuman.
TESTIMONI 4
Miss Ganthi & Hamisah ( me )
Miss Ganthi & Hamisah ( me )
MISS  GHANTHI ( 39 TAHUN )
MASALAH DIHADAPI : endometriosis
Saya seorang pegawai dalam jabatan kerajaan yang berkaitan dengan sains.Penyakit dihadapi memang sejak hari pertama datang period.(ketika umur 12 tahun ).Setiap kali period , beliau rasa sakit macam orang nak bersalin.So memang masa period( 3 hari pertama) , x mampu nak bergerak dan bertahan dengan pain killer.Lama2 kelamaan pain killer pun x dapat bantu , So kene ambil stiroid.Saya memang terpaksa ambil MC.
Dr pun nasihatkan saya untuk ambil pil hormon untuk stopkan period, pun x berkesan.Pergi Singapore buat rawatan pun x berkesan.Kira hampir 27 tahun hadapi sakit ini.
So masa perkenal PB memang x percaya.Hampir setahun pujuk2 guna PB , akhirnya setuju pada bulan 8 2012 pakai PB.Setelah 4 hari pakai PB , saya datang period.Yang paling hairankan dia, hari pertama masih ada sakit tapi lepas 3 jam dia boleh bermain badminton dengan anak buahnya, tanpa ambil pain killer dan stiriod.Biasa bila datang period memang x dapat nak gerak, tapi lepas pakai PB lepas 3 jam dah mampu nak gerak.
Hari kedua pula, saya tunggu pula kot ade sakit , Alhamdulillah , dia x rasa sakit  termasuk hari ketiga pun tunggu jugak , x da sakit dah.
So lepas tu, dia tunggu pula untuk period akan datang , nak tengok kesannya pakai PB.Period kali kedua ini bila pakai PB ada rasa sakit tapi dah berkurang.Dia boleh kerja macam biasa, outstation.Dia sangat berterima kasih dapat kenal PB dan banyak membantu pulihkan kesakitan yang dialami selama ini.
TESTIMONI 5
My husband - Badrol Hisham
My husband – Badrol Hisham
BADROL HISHAM BERAM
MASALAH HADAPI : SAKIT TULANG BELAKANG ( SLIP DISC)
Biasa dengar PB pasti ingat wanita sahaja pakai , my husband , abg bad sebelum ini hadapi masalah sakit pinggang.So bila buat banyak aktiviti mudah sangat sakit tulang belakang.Setelah pakai PB ( bahagian bengkong ) sakit tulang belakang semakin berkurang dan membetulkan bentuk tulang belakang badan semula.So dia memang bersyukur setelah pakai pb ini banyak akktiviti beliau salah satu permotoran x hadapi masalah sakit pinggang.
TESTIMONI 6
Eliza
Eliza happy setelah dapatkan PB
NOR ELIZA
MASALAH DIHADAPI : BERSALIN SECARA OPERATION , SAKIT TULANG BELAKANG KESAN PENGAMBILAN UBAT TAHAN SAKIT (BIUS) WAKTU BERSALIN
Berkenalan waktu hampir tempoh untuk bersalin , so dia memang teruja nak pakai PB ini.Bila dalam pantang lagi x sabar nak sebab masa mengandung badan naik mendadak dan juga x tahan dengan masalah tulang belakang kesan ambil ubat bius waktu salin operation.Seminggu bersalin , saya meminjamkan eliza bengkung PB yang saiz agak besar saiz 76.Sebulan pakai , dia boleh pakai saiz sebenar iaitu saiz 64.Memang sangat membantu dia kempiskan perut.Bagi kebanyakan orang biasanya,  bila bersalin operation perut akan buncit sebab semasa dalam pantang x boleh bertungku , makan jamu , berurut , Tapi Eliza sangat puas hati sebab habis pantang je kawan2 semua hairan lihat bentuk badan kembali normal.
Sepanjang pakai PB sama ada dalam pantang atau hingga sekarang , belia memang x da masalah tulang belakang dah, rasa sangat selesa badan.Kesan perubahan penurunan berat badan , bentuk badan dan masalah tulang belakang, ramai kawan2 pun berminat nak pakai PB.Lebih 100 set PB dia jualkan kepada kawan-kawannya.
TESTIMONI 7
Me & Aisyah
Me & Aisyah
AISYAH ALBA
MASALAH DIHADAPI : CYST OVARY
Dalam rahim dia ada banyak ketumbuhan cyst , effectnya dia selalu berlaku pendarahan berpanjangan.Selalu sakit bahagian perut.Alhamdulillah bila diperkenalkan PB bersetuju untuk pakai.Pakai dalam 3 bulan , buat pemeriksaan dengan Dr. bila Dr scan didapati saiz cyst dia mengecut dan masalah pendarahan dah berkurangan.Jadi dia sangat heppy kerana kesakitan yang dialami dapat dipulihkan dengan penggunaan PB.Walaupun PB mahal tapi kualiti dan keberkesanannya dapat menjimatkan kos perubatan lain seperti operation
TESTIMONI 8
Azila selepas pakai PB
Azila pakai PB untuk kesihatan
AZILA ( 25 TAHUN )
MASALAH HADAPI : CYST OVARY
Comelkan azila ni , kalau dilihat pada size badan dan shape memang tak perlu pakai korset PB, sebab orang selalu fikir saya kurus ( tak perlu korset ).Azila pakai korset ini sebab kesihatan.
Sebelum mengandung Dr telah mengesahkan dia ada cyst ovary.Ketika kandungan baby pertama 3 bulan, cyst dia pecah akibatnya baby pertama tak dapat diselamatkan.Sebab cyst tu telah rosakkan janin tersebut.Tidak lama selepas peristiwa itu, Dr kesan bahawa cyst telah tumbuh lagi pada ovari yang lagi satu.Dia telah memilih untuk pakai PB sebagai rawatan alternatif.Setelah 5 bulan guna PB dia disahkan mengandung anak kedua.So Dr yang memang tahu dia ada cyst menasihatkan bila kandungan berumur 3 bulan , dia harus menjalani operation untuk buang cyst tersebut.Sebab Dr bimbang kejadian sebelum ini berlaku pada baby kedua ini.Bila sampai tempoh 3 bulan , seminggu sebelum operation , Dr akan buat pemeriksaan dan Dr sangat terkejut kerana mendapati cyst tu dah tak ada.Alhamdulillah dia selamat bersalin.Kini baby tersebut sudah berusia 3 bulan ketika saya menulis cerita ni.
TESTIMONI 9
Rohaiza bersama sweet family
Rohaizan bersama sweet family( anak -anak tu )
ROHAIZAN IBRAHIM
MASALAH DIHADAPI : 4 TAHUN KAHWIN MASIH BELUM DIKURNIA CAHAYA MATA
Pada bulan 12/2006 , saya berkenalan dengan pasangan ini.Sembang punya sembang , masih belum pasangan ini menimbang cahaya mata selama 4 tahun kahwin.Pasangan ini tak pernah buat pemeriksaan pakar akan masalah ini kerana tidak mahu berlaku salah faham.Saya mencadangkan dia pakai PB .Alhamdulillah 8 bulan guna PB dan makan herba maharani secara konsisten.Akhirnya dia mendapat berita yang sangat menggembirakan , Dr mengesahkan dia mengandung anak pertama.Setelah anak pertama berumur hampir 2 tahun, dia mengandung pula anak kedua.Syukur , Alhamdulilah , saya dapat membantu dia dengan izin Allah.So sebagai manusia , kita sentiasa perlu berusaha dan berikhtiar dan berdoa untuk memohon pertolonganNYa.
TESTIMONI 10
Ruth David kesan PB turun berat badan
Ruth David kesan PB turun berat badan
RUTH DAVID
MASALAH DIHADAPI : TURUN BERAT BADAN
Teruja pakai PB sebab nak turunkan berat badan.Lepas bersalin anak kedua berat badan naik.So lepas pakai PB sebulan , dia berjaya turunkan berat badan daripada 67 kg kepada 60 kg.Dia sangat happy dengan amalkan pakai PB membantu dia untuk memperolehi bentuk badan yang diinginkan.Pakai PB ini memang sangat selesa.Bila dia pakai PB ini , dia tak boleh mengambil kuantiti yang banyak untuk makan ( sebab cepat rasa kenyang ) , Yang bestnyer ambil makanan dalam kuantiit sikit kurang dan lambat rasa lapar,PB jugak ada Far Infra Red Rays (FIR) yang boleh membantu membakar lelemak berlebihan.Itulah faktor2 RUTH berjaya menurunkan berat badan dalam masa yang singkat.
—————————————————————————————————————
Myself - Hamisah
Myself – Hamisah
Cukup sementara ini sebahagian testimoni saya kongsikan akan kehebatan PB ini dalam membantu dalam menyelesaikan masalah kesihatan dan bentuk sahabat2 diluar sana.Kalau nak cerita semua ,memang banyak lagi. Saya dah berpengalaman 9 TAHUN buat bisnes PB ini.
Yang penting bila kita nak guna PB , kita kene pastikan kita mendapat khidmat daripada agen PB yang berpengalaman supaya kita mendapat saiz yang betul dan cara penggunaan yang betul.Jika kita memakai PB saiz yang tidak betul memang akan rasa tak selesa, sebab PB tidak mudah mengembang seperti jenama korset yang lain.
Bila kita mendapat saiz yang betul , pemakaian secara konsisten dan displin amat diperlukan untuk mendapat result yang terbaik iaitu sekurang-kurang 8 JAM SEHARI.Kalau kita beli PB tapi memakainya sesekali atau tidak konsisten memang PB tidak memberikan kesan apa-apa.Sama ada dari segi kesihatan dan bentuk badan.
Di ingatkan juga PB ini adalah salah satu rawatan alternatiif , di awal penggunaan memang ada tindak balas terutama bagi mereka yang menghadapi masalah kesihatan.Yang penting teruskan pemakaian, insyaAllah anda akan dapat kesan yang positif.
Untuk penerangan lebih details, FREE FITTING , FREE CONSULTANT , Boleh call / sms  Hamisah – 012 6566185

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images