Success Story

FROM ZERO TO HERO
CDM hamisah
Assalamualaikum, saya nak share sikit bagaimana saya bermula dengan bisnes ini.Saya Hamisah Alias , anak bongsu ( dari lapan adik beradik ) anak jati Kuala Kangsar, Perak.
So skip terus macam mana detik saya terjebak dengan bisnes ini.Asal merupaka seorang guru sekolah rendah.Saya merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata ketika itu dan Isteri kepada suami seorang filem editor ( masa kerja memang banyak habis di opis , kadang jarang balik rumah ). Rutin harian , selepas sekolah 1.30 petang terus balik rumah.Setlekan urusan anak-anak , jam 3 – 5 petang macam biasa tidur ( kumpul tenaga ) .Biasa dalam seminggu ada la ambil job tuisyen kat pusat tuisyen.Boleh la dapat dalam extra RM 300 ke Rm 400.Selama 12 tahun itulah rutin saya sebelum bertemu dengan bisnes ini.,
———————————————————————————————–
BUAT INCOME LUAR BIASA
Saya memang x minat bisnes langsung.Dalam diri masa kecil tak pernah didik diri nak berniaga ke ape…cuma buat biz PB ni sebab nak pakai je…saya cuma seorang cikgu sekolah , hanya mengajar … x pernah nak cari side income macam cikgu2 yang lain …ada yang jual avon.ada yang jual tudung,kain pasang,tupperware dan lain-lain bisnes kecil-kecilan.habis-habis pun saya buat tuisyen ..untuk tambah income.
Niat asal memang nak pakai PB percuma so kira masa tulah ambil keputusan buat side income dengan bisnes PB ini.Ingat sangat tarikh keramat 25 April 2005 turning point buat bisnes ini.
IMG_0299
So lepas buat 8 bulan , saya dapat jana income RM 50, 000 terkumpul.Mungkin x besar pada orang lain, tp bagi saya sangat besar… sebab 12 tahun mengajar memang x  sempat nak buat simpanan sebanyak itu.So masa tu memang nampak sangat dan buka minda nak buat bisnes PB ini.Saya sangat berterima kasih kawan yang perkenalkan saya dengan bisnes PB ini.
Selepas 2 tahun 4 bulan , saya dapat capai target pangkat tertinggi Crown Diamond Manager ( CDM ) & Car Fund .
My First Car - Wish
My First Car – Wish
My first car selepas 8 bulan
My Second Car
My Second car selepas 2 tahun setengah
Free Trip
Melancong Percuma
MMG Group
My best group , we did , we built , we gain all success together
MMG Group1
My Group Millenium Mania Group (MMG)
Alhamdulillah , saya bersyukur sangat dengan Izin Allah buka pintu hati untuk ambil peluang dengan bisnes ini.Setelah buat bisnes ini, sekalung penghargaan dengan pemimpin-pemimpin yang membimbing saya iaitu CDM Chan , Madam Lam , CDM Siti Rohana, CDM Azlan Deraman sehingga saya berjaya ke hari ini.
cdm chan n madam
              My Mentor , CDM Chan & Madam Lam
my mentor
Para Pemimpin – Cdm Chan , Cdm Azlan Deraman , Cdm Siti Rohana
Saya bila fikirkan balik inilah HIKMAH ALLAH nak tunjukkan pada saya.So saya sangat bertuah dan bersyukur dapat bersama rakan kongsi lain yang ikut serta dan berjaya dengan bisnes ini.
CDM hamisah
With the right determination and guidance you will be succeed!!! Yeahh I believe that!!
A man can be as great as he wants to be. If you believe in yourself and have the courage, the determination, the dedication, the competitive drive and if you are willing to sacrifice the little things in life and pay the price for the things that are worthwhile, it can be done.InsyaAllah!
Masa akan menentukan segalanya!! Gunakan masa sebaik-baik mungkin else dia akan terbuang dan berlalu macam tu je!
Be part of our TEAM!! 
0126566185 / hamisah_alias@yahoo.com

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images